Try our conversational search powered by Generative AI!

Problem med friendly URL i editläget?

Vote:
 
Hej! Vi har problem med vår webbplats http://www.insattningsgarantin.se, som vi vill köra med friendly URL. Webbplatsen är byggd i EPI server 4.62, och använder asp.net 2.0. Friendly URL fungerar utmärkt i "visa-läget" (alltså, "ren surfning"), men länkarna får följande utseende i redigeraläget: http://[servernamn]/sv/Start/?id=5 (I stället för: http://[servernamn]/sv/Start som det borde vara.) Känner någon av er igen detta, och vet ni i sådana fall vad vi kan göra för att lösa problemet? Med vänliga hälsningar, ::David Magnusson
#11449
Jan 31, 2008 15:36
Vote:
 
Hej, Förstår inte riktigt vad du menar för i edit-läget ser man inte vilken sidan man är på i form av id. Men går jag till visaläget som inloggad ser jag vilket id jag är på genom att jag är redaktör och därför får reda på vilken sidan som jag håller på och redigerar just nu. Loggar jag sedan ut och har FURL påslaget så kommer jag att "tappa" själva id:t och endast sen den sökmotorvänliga adressen. Utloggad: http://www.episerver.com/en/EPiServer_Knowledge_Center/ I editläget: http://www.episerver.com/edit/default.aspx?id=331 I visaläget inloggad: http://www.episerver.com/en/EPiServer_Knowledge_Center/?id=331 Om det är något annat fel du upplever får du gärna skriva tillbaka eller om jag uppfattat saken fel. :) Jag tar nämligen gärna saken vidare i såfall. Med vänlig hälsning Eric Pettersson (EPiServer)
#11818
Feb 03, 2008 19:47
Vote:
 
Hej, ville bara inflika att det är så det ska vara. Alltså 'by design' ingen Furl i Redaktörsläget (editmode). mvh Per
#11819
Feb 07, 2008 8:28
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.