Virtual Happy Hour this month, Jun 28, we'll be getting a sneak preview at our soon to launch SaaS CMS!

Try our conversational search powered by Generative AI!

Skydda e-mailadresser

Vote:
 
Någon som har en bra lösning på detta problem? Har utvecklat en hemsida, och nu har antalet spam mot e-postlådor som finns på hemsidan ökat kraftigt. Anledningen är att dessa går att läsa i klartext om man väljer "View Source", vilket är som ett smörgåsbord för spam-robotar! Grejen är ju att man i edit-läget markerar text, och väljer Infoga -> Hyperlänk -> E-post, för att smidigt och enkelt fixa en mailto-länk. Finns det något skydd mot detta, eller nåt annat lämpligt och enkelt sätt för redaktören att fortfarande kunna publicera e-postlänkar utan att säga "varsågod" till robotarna? Har hört att bilder inte är lika lätt för dessa att använda, stämmer det? Det går ju att välja antingen "Klickbar text", eller "Klickbar bild" visserligen - men hur jobbigt blir det för redaktören? Nya bilder måste göras för varje persons e-postadress. Hur löser man en sån här, vanligt förekommande men för den sakens skull inte mindre irriterande, sak?
#12900
Jan 17, 2007 9:39
Vote:
 
Jag har sett två lösningar på detta, antingen ersätta med bilder som du är inne på, eller använda javascript. Man skulle t.ex. kunna haka på Episervers SavingPage-event i global.asax och där ersätta mail-adresser med ett eget javascript. Det finns även färdiga lösningar för detta, t.ex. har meridium en episerver-plugin som gör jobbet åt en: http://www.meridium.se/templates/ProductPage____17.aspx
#15068
Jan 17, 2007 11:16
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.